Eilen käytiin aamupäivästä Raahessa. Mies meni pitämään esitelmän (isänsä kutsui) rotaryjen kokoukseen ja samalla käytiin vaihtamassa auto. Meillä kun on hyvä diili, kun oma auto pitää viedä huoltoon niin käytetään se Pattijoella huollossa niin saadaan siksi aikaa appivanhempien auto käyttöön. Ja appivanhemmat vievät automme korjaukseen, kätevää. Mitsulle on tullut jo hitusen yli 270 000km täyteen. Aikasta paljon kun auto on ollut meillä... öö, viis-kuus vuotta. Kun ostimme sen sillä oli ajettu n.73 000km. Kohtahan tuo olisi tarkoitus vaihtaa auto. Saas nähdä mihin päädytään. Liian suurta ei haluta, mutta kuitenkin sellainen missä olisi kätevämpi kuljettaa koiria kuin tuolla nykyisellä (perusmallilla).

Raahessa ollessa koitin viedä vanhoja vhs-leffoja divariin. Vakiodivari oli remontissa (sinne ovat ainakin ennen huolineet leffoja) ja "vanhan miehen divari":n ukko ei huolinut niitä. Saas nähdä pitääkö ne heittää roskiin. Kukahan haluaisi alkuperäisiä vhs-elokuvia?
Lisäksi käväisin uusitussa prismassa (kaupungin katujärjestelyjä on pitänyt muuttaa sen takia, yks katu on katkastu kokonaan jotta kauppa on päässyt levittäytymään - tosi outoa), jossa vierailusta oli jotain hyötyäkin. Eli löysin vihdoin ja viimein ne kauan etsimäni (enemmän ja vähemmän ahkerasti etsityt) ulkoiluhousut, joita en jaksanut kaupassa sovittaa, mutta ajattelin että menkööt sitten 20egeä hukkaan jos ovat huonot (testikäytin ne samana iltana nuoremman koiran agiharkoissa, jossa ainakin olivat ihan kelvolliset pöksyt).

Aiemminkin olen tottakait tiennyt, että Raahessa on paljon yksisuuntaisia. Siellähän sitä on aikoinaan ajokorttikin ajettu... Mutta oli kyllä jotenkin vielä sekavampi city pärtsätä kuin aiemmin.. silloin joskus (allekirjoittanut on asunut 20v ko kaupungissa) Tai siltä se ainakin tuntui.

Miestä odotellessa ehdin vielä käyttää koirat rannassa kävelyllä, nuorempi oli innoissaan kun pääsi mereen kahlailemaan. Sitten hain miehen kyytiin, vaihdettiin auto ja heitettiin häkit laina-auton perälle ja koirat kyytiin ja husutettiin takas Ouluun. Mies kiirehti pitämään luentoa ja allekirjoittanut kaupan kautta kotiin tekemään ruokaa. Söin ja istahdin hetkeksi, vain todetakseni että mulla on kiire sinne nuoremman koiran harjootuksiin...