(spoilaa vähän joitain kohtauksia)

Hyvää: oli pystytty pysymään uskollisena kirjalle (josta edelleen pidän enemmän kuin elokuvasta) kuitenkin siten, että hyödynnettiin elokuvan keinoja eikä vain "kuvitettu kirjaa" niin kuin valitettavan usein käy, kun yritetään tehdä alkuperäistekstille uskollinen filmatisointi.

Ei niin hyvää: Paikoitellen (loppua kohden enenevissä määrin) näkyi se, että tässä hieman ratsastellaan Sormusten herran maineella; esim. lopun taistelukohtauksilla yritettiin selvästi kosiskella TSH:sta pitäneitä katsojia (imho). Toisaalta on kyllä myönnettävä, että onhan Narniassa ja TSH:ssa jo kirjoinakin tiettyjä yhtäläisyyksiä: saman tyylilajin edustajia samalta aikakaudelta kahdelta toisensa tunteneelta Inklings-kirjailijalta, joten ei se mikään ihme liene, että elokuvatkin muistuttavat toisiaan.

Huonoa: Muutamat tahattoman koomiset yliampumiset tyyliin "Ritari Peter Sudentappaja" sen jälkeen kun susi on itse hypännyt miekkansa alla horjuvan lapsen miekkaan pahki. Hoh-hoijaa... Mutta nämä ovat varmaan juuri niitä kohtauksia, jotka mahtipontisuudessaan iskevät pienempiin katsojiin, joille elokuva on ensisijaisesti suunnattukin, joten kai ne on meidän varttuneempienkin katsojien sulatettava. orava

Parasta: Varsinkin elokuvan ensimmäisellä puoliskolla väreillä ja kameran käytöllä aikaansaatu tunnelma, joka loi illuusion siitä, että kyseessä olisi joku Sound of musicin aikaan tehty vanhempikin Disney-tuotanto. Sopi mielestäni erittäin hyvin elokuvan juoneen ja loi elokuvan alussa juuri oikeanlaista tunnelmaa.

Suosittelen kaikille satujen ystäville, joita kristillinen allegoria ei häiritse.


Arvio: 3/5

-NPC-

Joo Narnia katsottiin eilen. Eipä noihin NPC:n arvosteluihin ole juuri mitään lisättävää. Ihan kiva leffa, muttei mikään the movie.

-Kapu-