En kyllä tiedä milloin tarkemman matkaselostuksen aika oikein olisi, kun sille ajalle kun on koneella niin tekemistä olisi vaikka kuinka. Mutta tässä nyt jotain pääpiirteittäin.

22.03.
Ajettiin Raaheen, jonne vietiin koirat hoitoon.
Raahesta saatiin kyyti Oulunsalon lentokentälle, jossa kirjattiin matkatavarat Osakaan asti. Kun kerta matkustettiin kaikki lennot Finnairilla. Hypättiin koneesee, lennettiin Helsinkiin. Ootettiin tovi ja lennettiin Osakaan.

23.03.
Oltiin perillä Osakassa aamupäivällä. Tullin jne läpi (kaikki laukut löysivät perille, jee!) ja palloiltiin itsemme juna-asemalle, jossa vaihettiin tarvittavat lappusemme JR-passeihin. Jotka olivat voimassa 23.3-12.4.22 (Japanissa eletään nyt vuotta 22). Samassa pisteessä kuin mitä saatiin ne JR-passit niin ostettiin lippu Hakataan (Fukuoka). Matkattiin ensin Osakaan sieltä lentokentältä (vetten päällä oleva jutska) ja sitten vaihettiin Osakassa junaa ja matkustettiin Fukuokaan.
Fukuokassa junasta ulos ja sopivasta määrästä portteja ulos ja katsomaan missä hotellimme on. No sehän löytyi helposti kun oli aikalailla asemaa vastapäätä - ja tultiin jopa just siitä ovesta ulos mitä vastapäätä hotelli oli. Asemalla toki on muitakin sisäänkäyntejä.

24.03.
Kierreltiin Fukuokassa.

25.03.
Junalla Fukuokasta päiväksi Hiroshimaan. Illalla taas takaisin Fukuokaan.

26.03.
Junalla Fukuokasta Nagasakiin ja illalla taas takaisin hotellille Fukuokaan.

27.03.
Päivän junamatka Komomotoon. Jossa oli kiva linna. Illalla taas junalla takaisin Fukuokaan.

28.03.
Oltiin päivä ihan vaan Fukuokassa

29.03.
Hyvästeltiin Fukuokan hotelli ja matkustettiin junalla Tokioon. Junanvaihto Osakassa, jossa sen johdosta 20min tauko. Tokiossa oltiin jo iltapäivästä. Paikallisjunailtiin itsemme "omalle" asemallemme mistä käveltiin laukkujen kanssa hotellille. Kiva "pikku" hotelli ns pahamaineisella alueella - jota ilm koitettu siistiä rakentamalla uusia hotelleja. Iltaisin ei pelottanut silti, Japani on turvallinen maa.

30.03.
Matkustettiin junalla Tokiosta Minakamiin eli vuorille ja sisämaahan päin. Ennen Minakamiin pääsyä piti matkustaa bussilla hetki junailun jälkeen. Majoituttiin ryokaniin eli perinteiseen japanilaiseen majataloon. Hienoa oli. Saatiin perinteinen jap. ateria kahdesti päivässä huoneeseen tarjoiltuna.

31.03
Minakamissa. Tutustuttiin paikalliseen kylään ja vaan oltiin. Ja syötiin niitä eksoottisia ruokia. Eetu kävi kylpylässä.

01.04
Minakamista junalla Naganon kautta Tokioon. Naganossa pysättiin muutama tunti.

02.04
Tokiossa. Käytiin illalla syömässä Marin ja Keken kanssa (japanilainen pariskunta, jotka tykkäävät Suomesta. Tutustuttiin heihin yhen kaverin kautta).

03.04
Tokiossa. Taas illalla syömään Marin ja Keken kanssa - tällä kertaa sushi-baariin.

04.04
Tokiossa

05.04
Junalla Tokiosta Osakaan. Oltiin Osakassa päivällä. Asemalta metrolla muutama asemanväli ja sitten hotellille. Joka taas löytyi hyvin. Hotelli oli samaa hotelliketjua kuin Tokiossa.

06.04
Osakassa. Käytiin viihtymässä koko päivä Universal Studiosilla.

07.04
Matkustettiin junalla Kiotoon, jossa oltiin päivä ja ajeltiin sitten takaisin Osakaan.

08.04
Oltiin Osakassa. Käytiin mm Akvaariossa (kalaeläintarha) ja muissa nähtvyksissä.

09.04
Junalla Naraan, käppäilyä cityssä mm temppeleitä ja bambeja katsellen ja sitten taas junalla takaisin Osakaan.

10.04
Tällä kertaa junamatka suuntautui Himejiin, jossa käytiin ihastelemassa linnaa missä on kuvattu joitain samurai-elokuvia. Kuten joku Bondi ja joku Tom Cruisen samurai-leffa.

11.04
Osakassa, käytiin Osakan linnassa

12.04
Kirjauduttiin hotellista ulos. Raahauduttiin metroasemalle ja sitten juna-asemalle ja sitten lentokentälle. Sitten lennettiin Helsinkiin ja sitten Ouluun ja illalla yheksän aikaan oltiin kotona (Suomen aikaa).