Jaappanin reissu on lähempänä kuin koskaan aiemmin! Vielä yksi oppitunti on jäljellä ennen matkaa.

Kaikenlaisia viime hetken duunailuja ollaan tehty, kuten ostettu reissua varten muovikertakäyttöhaarukoita kun allekirjoittanut ei osaa syödä tikuilla En ole edes oikeastaan yrittänyt opetalla, ts olen yrittänyt mutta todennut sen melkoisen haastavaksi kun nuo kädet tärisee eikä niissä ns ole puristusta (sen kummemmin sitä tässä selittämään en ala - kuka tietää niin tietää ja kuka ei tiedä niin ei tiedä). Ollaan ostettu tokiolaisille ystävillemme tuliaiset - heidät on aikomus treffata Kandan asemalla Tokiossa huhtikuun toisen päivän iltana On ostettu apteekkitavaraa, kameraan uusi muistikortti, pattereita jne kaikenlaista mahdollisesti tarvittavaa.

Japanissa on mitä ilmeisimmin asteet plussan puolella, Tokiossa on ollut jopa yli +20 astetta. Toisaalta meidän ensimmäisen pääkohteen eli Fukuokan sääkartta näytti melkoisen sateiselta, joten ehkä sitä on syytä pakata sateenvarjot tai muut sadevarustukset matkaan.

Aika metkaa jokatapauksessa kun täällä on lunta hirvittävät kasat ja iltaisin ja aamuisin pakkasta noin 20 astetta, että kohta sitä koikkelehditaan siellä jossain kaukana 10-25 asteen lämmössä