The last house on the left

Kauhuohjaaja Wes Cravenin varhaistuotantoa 1970-luvun alkupuolelta. Kai tämä on sellainen leffa, joka kaikkien kauhuelokuvia harrastavien on jossain välissä katsottava, mutta kyse ei kuitenkaan ole mistään merkkiteoksesta elokuvataiteen saralla, vaan merkittävimmät "ansiot" ovat Cravenin esilletuonti kauhugenreen sekä tietynlainen realistisuus kauhun kuvauksessa, joka ei ymmärtääkseni vielä tuohon aikaan ollut kauhupätkissä kovinkaan yleistä (1950- ja 1960-lukujen kauhupätkäthän liittyivät yleensä johonkin jollain tavalla yliluonnolliseen uhkaan tai ainakin uhan ei-realistiseen esittämiseen). Vaikkei tämä ehkä tänään ilmestyessään aiheuttaisikaan samanlaista kohua kuin 1970-luvulla, niin kyse on silti järkyttävästä elokuvasta, enkä suosittele sitä muille kuin lajityypin elokuvista pitäville.

Arvio: 2,5/5


Le fatiche di Ercole

Italialaista fantasiaa 1950-luvulta. Jos antiikin tarustot eivät ole entuudestaan tuttuja, niin tätä voi kyllä olla hieman vaikea seurata. Jos ne taas ovat tuttuja, niin sitten ärsyttänee, ettei elokuvan juoni kuitenkaan mene täysin legendojen mukaisesti. Eli kaikki mahdollinen Kreetan härästä ja amazoneista Herkuleksen urotöihin ja Odysseukseen on sullottu tähän seikkailuun. Suosittelen vain niille, joita tällainen aihepiiri kiinnostaa.

Arvio: 2/5


Minaccia d'amore

Italialaista kauhua/trilleriä 1980-luvun lopulta. Jotkut 1980-luvun trillerien kliseet tuntuvat jääneen hieman ajan jalkoihin, mutta muuten tämä on ihan siedettävä jännäri Roomassa asuvasta valokuvamallista, joka joutuu kirjaimellisesti puhelinterrorin kohteeksi. Ihan kivaa ajanvietettä, mutta parempiakin trillereitä on olemassa...

Arvio: 3/5


Utanför din dörr

Ruotsalainen komedia(/draama?) parin vuoden takaa. Yllättävän laimea, mitäänsanomaton ja ennalta-arvattava tarina ruotsalaisesta parinmuodostuksesta. Yleensä pidän kyllä länsinaapurissa tehdyistä komedioista, mutta tämä ei napannut. Lisä-ärsytyspisteitä siitä, että joka väliin oli pitänyt sulloa kuvamateriaalia ah-niin-kauniista Uumaja(?)joesta, jotta saatiin varmistettua Lyckselen alueen turisminedistämisyhdistyksen rahoitus elokuvalle. En suosittele edes ruotsalaisen elokuvan ystäville.

Arvio: 2/5

-NPC-