Pari päivää sitten tehtiin vaihteeksi pizzaa. Pizza nyt vaan on sellainen ruoka mitä tulee tehtyä aina silloin tällöin - välillä kausittain useamminkin, joskus harvemmin. Pizza on kyllä siitä jännä ruoka (tai kaikki kait ne on jos tarkemmin ajattelee, eikä noudata pilkulleen jotain ohjetta), että jokaisella tekijällä / perhekunnalla on omanlaisensa tapa tehdä se. Vaikka kyseessä onkin sellainen "peruslätty". Mitä nyt on saanut maistella eri ihmisten valmistamia pizzoja (näitä ihan kotitekoisia) niin kyllä ne aina on omanlaisiaan. Tämä ei tietenkään tarkoita -välttämättä- sitä että jonkun tekemä pizza olisi sen parempaa/huonompaa kuin toisen, mutta täytevalikoimat, käytetyt juustot, tomaattisoseet ja pohjat ovat erilaisia.

Meidän tekemissä pizzoissa (minä teen taikinan ja auttelen hieman muissa osioissa, mies levittää taikinan ja säätää muita juttuja) pohja on aina melko ohut. Taikinan reseptin olen perinyt äidiltäni ja sen hyväksi todennut (vettä, öljyä, jauhoja, (kuiva)hiivaa, suolaa (ja ripaus sokeria)).

Täytteet sitten vaihtelevat mielen mukaan. Nykyisin tehdään aika usein juustopizza (erilaisia juustoja), tämä jäi matkaan Ranskasta jossa tuli maistettua makoisia juustopizzoja. Juustopizzan lisäksi tulee tehtyä jauheliha-valkosipuli-tomaatti -pizza aika usein.

Viimeksi tehtiin ihan kasvispizzat, eli muutamaa juustoa, tomaattia ja paprikaa. Ja sekin oli hyvää icon_keel.gif Pitkälle ollaan tultu niistä ajoista kun pizzaan piti laittaa jos ja vaikka mitä täytettä. Kaupasta raahattiin kovasti tonnikalaa, salamia, kinkkusiipaleita, jauhelihaa, ananasta yms joita sitten lätkittiin paljon pizzan päälle. Ei silti hyvää noinkin, mutta joskus tajuttiin, että vähemmälläkin pärjää ja tulee silti ihan hyvää tavis.gif