Alkuun ensin pari vanhaa kuvaa. Jossa näkyy vanhaa aitaa ja tuota ihme "roskapuu" osastoa mitä pihalla / tontin rajalla aiemmin kasvoi.  

Viime kesänä reippaat taloyhtiön asukkaat uusivat tien puoleisen, naapuritaloyhtiön välisen ja a-talon takana olevat aidat. 
Alla olevassa kuvassa oikealla oleva aita uusittiin siis jo viime vuonna. Vasen eli "meidän talon" aita on operoitu tässä kuussa. Näiden kuvien ottohetkellä aita oli vielä keskeneräinen. 


Kuten aiemmin muistaakseni mainitsin, niin meidän ja vierusnaapureiden välinen pensasaita leikattiin alas asti. Oli jo melkoinen pöhneikkö, kuten tästä huhtikuussa otetusta kuvasta näkee (siinä myös sitä vanhaa lahoa aitaa taaempana):

pihallamme ollut valkoinen säilytyslaatikko sai myös lähteä (ks ylempänä oleva fasuunikuva). 

Siinä missä taloyhtiö (puoliskoni mukana talkoissa toki) puuhasi aitaa niin me muokattiin vähän omaa pihaakin. Ison kiven ympäristöä vähän siistittiin ja tuota "kivipenkkiä" siinä ohessa, siks nuo kivet on tuossa läjässä nurmikolla. 

Tuo yllä oleva kuva.. tuossa kohtaa oli ihan alunperin kukkapenkki, josta tein kivipenkin. Mutta koska se ei ollut niin kiva kuin ajattelin/halusin niin tänä keväänä ne kivet saivat lähteä ja tuohon istutettiin ihan vaan nurmikkoa. Toivottavasti se lähtee siitä joskus kasvamaan... 

Kiven edustalla kasvaa jotain.. josta osa sai lähteä tällä viikolla hiiteen. Tuolta löytyi myös jotain isoja kiviä, jotka olivat vain jääneet tuon kaiken pöheikön alle/sekaan. Huomattavasti helpompi leikata nurmea / tietää mihin asti voi ruohonleikkurin työntää kun ei ole tuota epämääräistä massaa... 

Tätä jotain kummaa kasvia tykätään vissiin istuttaa vaikka mihin. Musta se on ruma. Jotenka revin tält puolelt aitaa sen hiiteen. Toiselle puolelle se vielä jäi. 



Tässä kuvassa on takapihan mysteeripensaat. Ei mitään käsitystä mitä ovat. Kasvavat kirjaston ikkunan edessä, paikassa mistä yleensä aina viimeisenä sulaa lumet pois. Vielä ne nyt siihen jäivät, vaikka tekisi mieli joko kyniä ne tai poistaa jotenkin kokonaan. 
***

Jahka muistan niin kuvaan lisää pihamme muuttumisleikkiä